Teknik for kvinder

Alles forklaret meget forståeligt. 

MC-teknik er vidunderligt, og er ingen trolddom. Der er arbejder, som du selv kan gøre, og nogle som du bør lade andre gøre. For de kræver kendskab, hvilket man som amatør jo ikke altid har. Uanset om mand eller kvinde, der er ingen forskel. Derfor: prøv engang, tag din hobbymekanikerbog (som den tyske "Schrauberhandbuch") eller spørg Louis og kom i gang! Du er ikke alene."Den rigtige motorcykelmodel giver dig den bedste siddeposition." 


Siddehøjde
Siddehøjde

Siddehøjde

Sædebænkens højde i forhold til jorden er ofte et problem for kvinder. Louis har derfor mange motorcykler med sænkningssæt. Dette giver 3 til 5 centimeter ved motorcyklens bagende. Og for at kørslen ikke forringes heraf, bør forhjulets gaffel i gaffelbroerne reguleres opefter. Sidestøtteben skal måske forkortes en smule. Ombygningen klares i ethvert fagværksted. En anden/ekstra mulighed er at fjerne polstret på sædebænken.

For øvrigt: også motorcyklen og sædebænkens bredde er af betydning for, om fødderne står sikkert.

  1. Sædehøjde (og -bredde)
  2. Den indvendige benkurves længde
  3. Ståbredde

Forsænkningssæt

Forsænkningssæt

For lavere motorcykelførere betyder et forsænkningssæt et mere stabilt fodfæste ved lyskryds eller ved rangering. Et stort plus for sikkerhed og køreglæde!

Styrposition

Styrposition

Kvinder har normalt kortere arme end mænd. Dette "problem med rækkevidden" kan nemt løses ved at justere styret. Hos Louis finder du forskellige adaptere, som placerer styret højere og/eller længere bagud.

Derudover har vi styr i forskellige bredder og højder i sortimentet.


Grebsbredde

Grebsbredde

Desværre kan bremse- og koblingsgreb ikke justeres på mange mindre motorcykler. Dette er et problem for kvinder med små hænder. Grebene fra Louis' tilbehørssortiment hjælper her og ser faktisk også rigtigt godt ud.


Ergonomi: "Kvinder med små hænder får et ekstra plus i sikkerhed med de indstillelige greb til kobling og bremse. Og med grebsvarmen får du også styr på de kolde hænder.“

Justerbare fodhvilere

Justerbare fodhvilere

En afslappet knævinkel og bedre støtte giver mere komfort på lange ture.

Teknik? Selvfølgelig! Sådan…

Det er vores erfaring at kvinder ofte har stor respekt for motorcyklernes teknik. Men hvorfor det? Normal vedligeholdelse og mindre reparationer kræver ingen lang uddannelse. Kun en smule tid til maskinen samt gør-det-selv (english) Louis. Disse tips forklarer motorcyklens teknik trin-for trin.

Starthjælp
(English)

Olieskift
(English)

Værktøj
(English)

Rengøring
(English)


MC-mekanikerhåndbog af og for kvinder - Pleje

Pleje . Vedligeholdelse . Reparation

MC-mekanikerhåndbog af og for kvinder - Pleje

Denne reparationsvejledning er skrevet af kvinder for kvinder og dækker derfor helt specielt deres behov. Den har ikke til hensigt at være formynderisk eller bedrevidende, men tager udspring i den filosofi, at kvinder ikke er dårligere, men bare går anderledes til værks, når de reparerer deres motorcykel.

Andre temaer

Funktionstøj

Tøj

Hjelm
Handsker
Støvler