Funktionstøj

Før i tiden sagde motorcykelførerne: "enten fryser du eller sveder du." I dag har Louis stort udvalg af funktionstøj, som holder kroppens klima på et behageligt niveau.

Funktionswaesche

Funktionstøj

Beskyttelsestøj begynder direkte på huden – med funktionsundertøj: det bruges til en aktiv sikkerhed, idet det skåner førerens kondition, hindrer for meget varme eller underkøling og dermed muliggør en større koncentration og opmærksomhed.

Fibrene optager næsten intet vand. Fugten fordeles derimod i vævet og kan dermed fordampe ensartet. Kun på den måde, som vanddamp, kan sved fordampe gennem overtøjets klimamembran. Huden føler sig altid tør og varm, alt efter lufttemperaturen. For ikke at afbryde fugttransporten mellem undertøjet og klimamembranen bør også det varmende 2. lag være af funktionsfibre (f.eks. fleece). Ideelt til rejser: funktionstøj tørrer utroligt hurtigt. Det kan vaskes om aftenen og næste morgen kan du tage det på igen. Og det er utroligt let, og hvem vil slæbe mere bagage med end nødvendigt?

Funktionstøj

Funktionswaesche
Funktionswaesche

1. lag

Funktionsundertøjet: særlige kunstfibre regulerer kroppens temperatur, idet fugten på huden fordamper og afgives udefter. Kun på den måde kan klimamembranen opfylde sit formål – om sommeren OG om vinteren. Normale bomuldshirts klarer dette ikke, da de holder på fugten.

2. lag

Ekstra isolering på køligere dage. Det overtager den videre transport af fugten udefter. Lette funktionshirts og -jakker er egnede, ligeledes af kunstfibre, men også fleeceshirts og softshell-jakker.

3. lag

Det yderste beskyttende lag. Det beskytter ikke kun mod følgerne fra ulykker, men også mod vind og regn. Og det sørger også for, at fugten afgives som vanddamp til omgivelserne via klimamembranen (i de fleste tekstiljakker og -bukser).


Bemærk: 
Funktionstøj må aldrig vaskes med skyllemiddel! Dette klæber fibrene til og påvirker fugttransporten. Brug hellere et særligt vaskemiddel til funktionstøj.

Funktionswaesche

S100 funktionsvaskemiddel

Specialvaskemiddel til funktionstøj af tekstil og læder.