Montering af bugspoileren (plov) på MC 

På mange naked-bikes kan man med en bugspoiler få et virkelig cool look. Og monteringen er hurtig og nem at klare. 

Montering af bugspoileren (plov) på MC

Montering af næseforspejlet på motorcyklen

Hvis du vil give en naked-bike det ønskede "individuelle touch" og et så cool look som muligt, er monteringen af en bugspoiler en populær løsning, der er nem at udføre. Næsten alle streetbikes uden kåbe får med sådan en bugspoiler rent optisk et mere fuldendt og dynamisk look, og der opstår en fint afbalanceret fordeling af de lakerede flader omkring maskinens hjerte, nemlig motoren. Producenten Bodystyle tilbyder et stort antal modeller af ikke alt for dominerende bugspoilere i et elegant design, der kan bestilles med godkendelse og monteringssæt, endda delvist færdiglakeret i køretøjets farve.

Da monteringen er ret simpel og der ikke kræves noget særligt værktøj (skruetrækker m. krydskærv og unbrakonøgle i de mest almindelige størrelser er ofte tilstrækkeligt) kan ombygningen ske i ro og mag til din yndlingsmusik hjemme i garagen. Klods din MC sikkert op, før du påbegynder arbejdet. Det anbefales desuden at have et blødt underlag klar til de lakerede spoilerdele (f.eks. uldtæppe, værkstedstæppe), så du ikke får uønskede ridser.

Hvis du har anskaffet dig en bugspoiler, der endnu ikke er lakeret i samme farve som køretøjet, skal du starte med at prøvemontere den på køretøjet – først når du er sikker på, at alt passer perfekt, afleverer du den hos en autolakerer, som du har tillid til, som så kan påføre den ønskede finish. Den originale farvekode til din MC er ofte oplyst på et metalskilt på stellet under sædebænken – alternativt kan du kigge i brugsanvisningen til dit køretøj eller spørge en forhandler.

Og nu starter vi monteringen – vi har valgt en Bodystyle-spoiler til en Kawasaki Z 750, årgang 07 som eksempel.


Montering af en bugspoiler – sådan er det gjort

Trin 1: Fastgør holderne løst

Trin 1: Fastgør holderne løst

01 – Fastgør holderne løst

Start med at fastgøre de medfølgende holdere løst på de originale holdere på motorblokken i højre side i forhold til kørselsretningen, så de ved den senere montering af bugspoileren kan efterjusteres. Der medfølger en individuel vejledning vedr. fastgøringspunkterne til hver enkelt køretøjsmodel!


Trin 2: Monter gummiafstandsskiver

Trin 2: Monter gummiafstandsskiver

02 – Monter gummiafstandsskiver

Læg de medfølgende gummiafstandsskiver mellem holderen og bugspoileren. Gummiafstandsskiverne er vigtige for at dæmpe de opståede vibrationer og på den måde sikre bugspoilerens holdbarhed.


Trin 3: Fastgør højre del af bugspoileren

Trin 3: Fastgør højre del af bugspoileren 

03 – Fastgør højre del af bugspoileren

Fastgør nu den højre del af bugspoileren set i kørselsretningen med håndkraft på holderne ved hjælp af de medfølgende unbrakoskruer.


04 – Fastgørelse af holdere

Gentag nu på venstre side den Trin 01.


Trin 5: Sæt forbindelsesstykket i

Trin 5: Sæt forbindelsesstykket i

05 – Sæt forbindelsesstykket i

Monter til sidst forbindelsesstykket mellem bugspoilerens to halvdele. Forbindelsesstykket kan efter eget ønske anbringes på bugspoileren bagfra eller forfra – her er der plads til, at du kan sætte dit individuelle præg.


Trin 6: Spænd alle skruer

Trin 6: Spænd alle skruer

06 – Spænd alle skruer

Juster til slut bugspoilers halvdele endeligt, så de løber symmetrisk i forhold til hinanden og ingen af delene hviler på manifolden eller på bevægelige dele.

Sørg også for at monteringen er fri for spændinger – hvis det er nødvendigt, er det bedre at bøje en monteringsstang en smule eller anvende et afstandsstykke, end bare at spænde plastikdelene med skruerne mod fastgøringspunkterne! Sidder det hele, som det skal, kan alle skruer spændes endegyldigt.

Bemærk: Spænd skruerne med forsigtighed og ikke for meget, da der ellers er risiko for materialebrud. Vær også opmærksom på, at olieovertryks- og benzin-udløbsslanger aldrig må hænge ned i bugspoileren, da dryppende olie eller benzin angriber plastikken og kan gøre den porøs og sprød.


Louis Teknikcenter

Har du et teknisk spørgsmål om din motorcykel, kan du gerne henvende dig til vores teknikcenter. Medarbejderne har erfaring, mulighed for at se efter samt utallige adresser til hjælp.

Bemærk!

Vores gør-det-selv tips er kun generelle arbejder, som ikke er lige egnede til alle køretøjer eller også enkelte komponenter. De lokale forhold hos dig kan være helt anderledes, derfor påtager vi os ingen garanti for rigtigheden af de oplysninger, der står i vores gør-det-selv tips.

Vi takker for din forståelse.