Værkstedstøj – komfortabelt og sikkert gør det selv-arbejde

Ikke kun på motorcyklen, men også i værkstedet er det vigtigt med den rigtige beklædning: arbejdstøj, beskyttelsesbriller, arbejdshandsker etc.

Werkstattbekleidung – bequem und sicher schrauben

Værkstedstøj

Tager man selv en skruenøgle i hånden nu og da, og klarer man selv servicearbejdet på MC'en, kan det godt svare sig at investere et par kroner i arbejdstøjet.


Abb. 1: Arbeitsjacken- und hosen: Robust und sicher

Fig. 1: Arbejdsjakker- og bukser: solide og sikre

Tøjet

Arbejdsbukser og -jakker eller kedeldragter adskiller sig fra den almindelige fritidsbeklædning ved de mange detaljer. Det er f.eks. vigtigt med en god pasform, der giver masser af bevægelsesfrihed, men som samtidig også er stram nok omkring håndleddet til, at den ikke kommer i vejen under arbejdet. Knapper og lynlåse skal så vidt muligt være dækket til, så de ikke laver ridser i lakken.

Det er også altid en god idé med mange forskellige lommer til småting og værktøj. Og stoffet skal selvfølgelig være robust nok til, at det ikke straks går i stykker, første gang man hænger fast i et eller andet.

Kedeldragt eller jakke/bukser? Det er en smagssag! Men et godt råd til dem, der foretrækker kedeldragt: køb den et nummer større end du plejer, så der ikke er noget, der strammer, når du bukker dig.


Abb. 2: Mechaniker-Handschuhe: Gutes Griffgefühl durch elastisches Material

Fig. 2: Mekanikerhandsker: elastisk materiale giver god gribefornemmelse

Handsker

Manuelt arbejde på motorcyklen er næsten altid forbundet med anvendelse af kræfter og/eller med snavs. Så er det en god idé at bruge egnede beskyttelseshandsker. Har man først en gang prøvet at rive hul i fingeren på en skarpkantet komponent eller prøvet at brænde sig på en varm udstødning, ved man hvorfor.

Men da de forskellige former for arbejde også stiller vidt forskellige krav til håndbeskytterne, har vi mange handskemodeller i vores sortiment.


Abb. 3: Schutzbrille: Schutz für die Augen

Fig. 3: Beskyttelsesbriller: beskyttelse til øjnene

Beskyttelsesbriller

Særlige beskyttelsesbriller er altid ekstra vigtige, hvis der anvendes farlige kemikalier (f.eks. batterisyre eller rensemiddel). Og øjenbeskyttelse kan heller ikke undværes ved særligt støvende arbejde eller hvis der er flyvende gnister.


Sko

Sikkerhedssko er også en god idé på hobbyområdet: beskyttelseskapper i skospidserne beskytter tæerne, hvis der skulle falde noget ned på dem. Skridsikre såler forhindrer dig i at skride på et fedtet værkstedsgulv.


Abb. 4: Knieschoner: Komfort für alle „bodennahen“ Tätigkeiten

Fig. 4: Knæbeskyttere: komfort til alle aktiviteter i gulvhøjde

Knæbeskyttere

Skal du kravle rundt på knæ ved motorcyklen? Sommetider kan det ikke undgås. Til de situationer har vi arbejdsmåtter i sortimentet. Men knæbeskyttere er nu endnu mere komfortable og fleksible. For de bliver siddende på benet, når man bevæger sig rundt om køretøjet. Kun en ting kan gøre arbejdet endnu mere komfortabelt, nemlig en værkstedsskammel med hjul.

Abb. 5: Werkstatt-Rollsitz: mit praktischer Ablagefläche, gepolstert und höhenverstellbar

Fig. 5: Værkstedsskammel på hjul: med praktisk fralægningshylde, polstret og højdejusterbar

Værkstedsskammel på hjul

Med praktisk fralægningshylde, polstret og højdejusterbar.


Louis Teknikcenter

Har du et teknisk spørgsmål om din motorcykel, kan du gerne henvende dig til vores teknikcenter. Medarbejderne har erfaring, mulighed for at se efter samt utallige adresser til hjælp.

Bemærk!

Vores gør-det-selv tips er kun generelle arbejder, som ikke er lige egnede til alle køretøjer eller også enkelte komponenter. De lokale forhold hos dig kan være helt anderledes, derfor påtager vi os ingen garanti for rigtigheden af de oplysninger, der står i vores gør-det-selv tips.

Vi takker for din forståelse.